Nieuws

Berg en Dal gaat 1 miljoen besparen op Wmo en Jeugdzorg

gemeentehuis van Berg en Dal (commons wikimedia)
De gemeente Berg en Dal gaat het tekort op de kosten voor Wmo (Wet maatschappelijke ondersteuning) en Jeugdzorg terugdringen. Het college wil het tekort binnen 4 jaar terugdringen zodat de inkomsten en uitgaven voor Wmo en jeugd vanaf 2022 weer in evenwicht zijn. Om dit te bereiken is de komende jaren een besparing nodig van 1 miljoen.
GROESBEEK - De gemeente Berg en Dal gaat het tekort op de kosten voor Wmo (Wet maatschappelijke ondersteuning) en Jeugdzorg terugdringen. Het college wil het tekort binnen 4 jaar terugdringen zodat de inkomsten en uitgaven voor Wmo en jeugd vanaf 2022 weer in evenwicht zijn. Om dit te bereiken is de komende jaren een besparing nodig van 1 miljoen.
Het college van burgemeester en wethouders heeft hiervoor het plan Grip op Kosten Sociaal Domein 2018-2021 uitgewerkt. Hierin staan alle maatregelen en investeringen waarmee het college wil besparen.

Efficiënter werken

De bezuinigingen moeten zo min mogelijk ten koste gaan van zorg en hulp voor inwoners. Het voorstel is de besparingen te halen uit efficiënter werken en meer lokale samenwerking tussen hulp- en zorgverleners. En hulp moet volgens het college bij voorkeur thuis in de vertrouwde eigen omgeving plaatsvinden.

Hulp in vroeg stadium

Daarnaast wil het college meer en beter inzetten op hulp- en zorgverlening in een vroeg stadium. Hiermee kunnen hogere zorgkosten later worden voorkomen. Ook wil het college (langdurige) specialistische en dure zorg zoveel als mogelijk beperken en voorkomen.
De gemeenteraad neemt op 27 september een besluit over het voorstel van het college.
Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl. Of stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 220 543 52