Nieuws

Van Vleuten rijdt verkeerd maar wint toch etappe

Wielrenster Annemiek van Vleuten uit Wageningen heeft woensdag ook de tweede etappe van de Boels Ladies Tour gewonnen, ondanks dat ze in een bocht verkeerd reed. Dinsdag won ze ook al de proloog. © Omroep Gelderland
NIJMEGEN - Wielrenster Annemiek van Vleuten uit Wageningen heeft woensdag ook de tweede etappe van de Boels Ladies Tour gewonnen, ondanks dat ze in een bocht verkeerd reed. Dinsdag won ze ook al de proloog.
Van Vleuten demarreerde zo'n 20 kilometer voor de finish, samen met Anna van der Breggen en de Italiaanse Elisa Longo Borghini. Vervolgens ging ze er solo vandoor.
De 35-jarige Wageningse leek onbedreigd op weg naar de zege en nam 40 seconden voorsprong. Maar bij een bocht reed Van Vleuten verkeerd. Ze moest omdraaien en verspeelde een halve minuut.
Een getergde Van Vleuten behield de leiding en verstevigde met haar ritwinst haar leidende positie in het algemeen klassement. Ze had zo'n 15 seconden voorsprong op het peloton en kreeg bovendien 10 seconden bonificatie.
(Onderstaande video laat zien hoe Van Vleuten de verkeerde kant op fietst)
Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl. Of stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 220 543 52