Gemeente Wageningen

'Man ernstig gewond nadat auto met opzet op hem inreed'

Een 38-jarige Wageninger is zondagavond aangehouden in zijn woonplaats, nadat hij vermoedelijk met zijn auto inreed op een 61-jarige man. De aanrijding gebeurde op de Ooststeeg. De Wageninger wordt poging tot doodslag verweten. Hij reed door na het incident. © Dirk/RonV Media
WAGENINGEN - Een 38-jarige Wageninger is zondagavond aangehouden in zijn woonplaats, nadat hij vermoedelijk met zijn auto inreed op een 61-jarige man. De aanrijding gebeurde op de Ooststeeg. De Wageninger wordt poging tot doodslag verweten. Hij reed door na het incident.
Rond 18.30 uur kreeg de politie melding van de aanrijding. Het 61-jarige slachtoffer was samen met zijn dochter bezig om een paardentrailer te parkeren en stond op de weg om aanwijzingen te geven.

'Rij zachter!'

Uit de richting van de Kortenoord Allee kwam de 38-jarige man aanrijden. Hij werd door het slachtoffer geseind met een handgebaar en gemaand zachter te rijden, zegt de politie. 
Toen de auto dichtbij was, tikt de 61-jarige man met zijn hand op de motorkap. De automobilist reageerde hierop door te keren en in de richting van de man terug te rijden. Het is nog onduidelijk of de auto de man ook daadwerkelijk raakte of dat hij door op tijd weg te springen gewond is geraakt.
De 61-jarige man liep ernstig verwondingen op en werd met een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De automobilist reed door. Hij meldde zich later die avond bij de politie en werd aangehouden.
Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl. Of stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 220 543 52