Nieuws

Politie houdt supporters FC Groningen en De Graafschap met geweld uit elkaar

Agenten met politiehonden dreven de supporters uit elkaar.
De politie heeft met geweld ingegrepen bij een confrontatie tussen supporters van FC Groningen en De Graafschap. Dat gebeurde ter hoogte van café Masselink, vlakbij stadion De Vijverberg in Doetinchem. De Graafschap verloor zaterdagavond met 0-1 van de Groningers. © RTV Noord
De politie heeft met geweld ingegrepen bij een confrontatie tussen supporters van FC Groningen en De Graafschap. Dat gebeurde ter hoogte van café Masselink, vlakbij stadion De Vijverberg in Doetinchem. De Graafschap verloor zaterdagavond met 0-1 van de Groningers.
Volgens een woordvoerder van de politie stonden ongeveer honderdvijftig supporters van FC Groningen en veertig aanhangers van De Graafschap tegenover elkaar bij café Masselink. De politie was uit voorzorg aanwezig en heeft de supporters 'met gepast geweld' uit elkaar gehouden.
De supporters van FC Groningen zijn onder begeleiding van agenten en politiehonden weggeleid.
Café Masselink is een vaste plek voor de aanhang van De Graafschap. Hoe het kan dat er 150 Groningers bij het café konden komen is niet duidelijk.
Supporters van FC Groningen laten weten dat supporters met een bus en -autocombiticket een parkeerplaats in de buurt van het café kregen aangewezen. 'Dat is vragen om problemen', stellen zij. 
Volgens de politie zijn er geen aanhoudingen verricht.