Gemeente Wageningen

Annemiek van Vleuten stopt met baanwielrennen en doet fiets de deur uit

Wielrenster Annemiek van Vleuten stopt met baanwielrennen. De 35-jarige Wageningse heeft via Twitter en Facebook haar Avanti-baanfiets te koop gezet. 'De sfeer van het WK in Apeldoorn kan niet worden overtroffen. Dus geen baanwielrennen meer voor mij', schrijft ze. © Omroep Gelderland
WAGENINGEN - Wielrenster Annemiek van Vleuten stopt met baanwielrennen. De 35-jarige Wageningse heeft via Twitter en Facebook haar Avanti-baanfiets te koop gezet. 'De sfeer van het WK in Apeldoorn kan niet worden overtroffen. Dus geen baanwielrennen meer voor mij', schrijft ze.
Een duidelijke reden voor haar afscheid geeft de regerend wereldkampioene tijdrijden op de weg niet. Van Vleuten deed begin maart mee aan de WK baanwielrennen in Apeldoorn en veroverde daar zilver achter de Amerikaanse Chloe Dygert. De individuele achtervolging op de baan is geen olympisch nummer.
Van Vleuten heeft een sterk seizoen op de weg dit jaar. Ze won de Giro Rosa, de eendaagse wedstrijd La Course en deze week de eerste vrouweneditie van de Veenendaal-Veenendaal Classic.
Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl. Of stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 220 543 52