Arnhem

Voor snelfietspad tussen Arnhem en Utrecht heb je maar vijf kilometer nodig

Als het aan twee D66-Statenleden ligt komt er een volledig snelfietspad tussen Arnhem en Utrecht. Daarmee zouden reizigers nog meer gestimuleerd worden om de fiets te pakken. En daar is slechts een stukje van vijf kilometer voor nodig. © Omroep Gelderland
ARNHEM - Als het aan twee D66-Statenleden ligt komt er een volledig snelfietspad tussen Arnhem en Utrecht. Daarmee zouden reizigers nog meer gestimuleerd worden om de fiets te pakken. En daar is slechts een stukje van vijf kilometer voor nodig.
Statenleden Rita Braam -Van Valkengoed en Antoon Kanis sluiten met hun pleidooi aan bij een besluit van de Provinciale Staten in Utrecht. Die leggen een snelfietsroute aan tussen Utrecht en Wageningen, maar dat fietspad zou dan tot aan de provinciegrens bij Wageningen lopen.
Volgens de twee Gelderse Statenleden kan dat fietspad aansluiten op het Nederrijnpad, tussen Wageningen en Arnhem. Zo kan je in één stuk van Utrecht naar Arnhem fietsen.
D66 hoopt daarmee dat de fiets een steeds aantrekkelijker alternatief wordt voor de auto, vooral voor reizigers die van hun huis naar het werk reizen.

'Traject van 70 kilometer'

De twee Statenleden hebben ook al een duidelijk beeld hoe de route dan moet lopen. 'Als we een klein stuk van maximaal vijf kilometer rondom Wageningen als snelfietsroute inrichten, verbinden we de twee routes aan elkaar. Zo ontstaat er een doorlopende snelfietsroute van Utrecht tot Arnhem, een traject van bijna 70 kilometer', zo vertelt Braam-van Valkengoed.
Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl. Of stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 220 543 52