Instellingen

Uitgezette Maksim (14) en Denis (10) terug naar Nederland

Maksim Andropov
De in juli uitgezette Maksim (14) en Denis (10) Andropov kunnen in ieder geval tijdelijk weer naar Nederland. Dat bevestigt hun moeder Olga donderdag vanuit Oekraïne. Ze kunnen dan weer in hun voormalige woonplaats Culemborg naar school. © O.R.S. Lek en Linge
CULEMBORG - De in juli uitgezette Maksim (14) en Denis (10) Andropov kunnen in ieder geval tijdelijk weer naar Nederland. Dat bevestigt hun moeder Olga donderdag vanuit Oekraïne. Ze kunnen dan weer in hun voormalige woonplaats Culemborg naar school.
'Ze hebben geen uitreisverbod en krijgen een toeristenvisum voor drie maanden. Dat is de enige manier waarop ze naar school kunnen, want ze praten en schrijven geen Oekraïens en Russisch', legt hun moeder uit. De jongens verblijven in het weekend bij familie in Amersfoort en doordeweeks bij bekenden in Culemborg.

'Na drie maanden terug'

Het is maar een tussenoplossing. 'Na drie maanden moeten ze weer terug naar Oekraïne. Na drie maanden kunnen we dan een nieuw toeristenvisum aanvragen', aldus hun moeder.

'Voor mij hartstikke moeilijk'

'Voor de kinderen is het het beste wat ik kan doen. Voor mij is het hartstikke moeilijk. Ik ben maar één à twee dagen zonder ze geweest als ze gingen logeren. Maar voor school is dit de oplossing', stelt Olga Andropova.
De familie Andropov werd op 7 juli uitgezet naar Oekraïne. De ouders kwamen 17 jaar geleden naar Nederland. Hun kinderen, ook nog Arina (5), zijn in Nederland geboren, maar het gezin kreeg geen verblijfsvergunning.
Op 24 oktober is er een rechtszaak om het hele gezin weer definitief naar Nederland te krijgen.

Zie ook:

Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl. Of stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 220 543 52
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op WhatsApp of stuur een mail: omroep@gld.nl!