Gemeente Wageningen

Wageningen Universiteit wil onderzoek doen op Antarctica

Antarctic krill (Euphausia superba).
Onderzoekers van Wageningen Marine Research willen onderzoek doen naar kleine schaaldieren op Antarctica. © Wikipedia Commons
WAGENINGEN - Onderzoekers van Wageningen Marine Research willen onderzoek doen naar kleine schaaldieren op Antarctica.
De wetenschappers willen de Antarctisch krill (kleine schaaldiertjes) en de dieren die afhankelijk zijn van de schaaldieren onderzoeken. Daarvoor worden in de Weddell Zee (bij de Zuidpool) krill en andere organismen onder het zee-ijs verzameld. Ook worden monsters van zee-ijs genomen.
Ook zullen de onderzoekers tellingen verrichten van zeevogels en zeezoogdieren. Bij dode dieren zal de maaginhoud worden verzameld om het dieet te onderzoeken. Het geplande werk is in samenwerking met het Alfred-Wegener-Institut dat zorgt voor transport en ondersteuning van het onderzoek.
Onderzoekers van het Koninklijk Nederlands Instituut voor Onderzoek der Zee gaan ook mee. Zij willen onderzoek doen naar hoe micro-organismen worden beïnvloed door opgeloste metalen en voedingsstoffen.
De expeditie vindt plaats van 15 december 2018 tot en met 10 februari 2019.
Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl. Of stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 220 543 52