Gemeente Overbetuwe

Eindelijk krijgt Heteren een (winkel)hart

Even lekker door het centrum van Heteren slenteren is er niet bij. Een supermarkt, een bankfiliaal en een grote grasvlakte, dat is het wel zo ongeveer. Dat moet anders, vinden de inwoners van het dorp. Eindelijk lijkt het te gaan gebeuren. © Omroep Gelderland
HETEREN - Even lekker door het centrum van Heteren slenteren is er niet bij. Een supermarkt, een bankfiliaal en een grote grasvlakte, dat is het wel zo ongeveer. Dat moet anders, vinden de inwoners van het dorp. Eindelijk lijkt het te gaan gebeuren.
Heteren heeft helemaal geen echte dorpskern met bedrijvigheid en dat moet anders, vinden de inwoners van het dorp. Na jaren strijd en overleg was daar dan eindelijk het Ei van Columbus. De dorpsraad bedacht een combinatie van appartementen en winkels.

Zelf uitbaten

Om te voorkomen dat de projectontwikkelaar van de panden een te groot risico loopt op leegstand, komt er een stichting van de gemeente en dorpsbewoners die de winkelpanden in het dorpshart gaat exploiteren.
Op een drukbezochte avond in dorpshuis De Bongerd werden dinsdagavond de plannen gepresenteerd aan bewoners, ondernemers en mogelijke financiers. De belangstelling was zo groot dat een deel van het publiek buiten de zaal op de gang moest zitten.

Winkel krijgt meer functies

Het is de bedoeling van de initiatiefnemers om 1300 vierkante meter grasland om te toveren tot een mooi gebouw in carrévorm, met daarin allerlei soorten winkels. Niet de standaard winkels die je overal ziet, maar winkels die functies combineren. Als voorbeeld werd een wasbar in België genoemd: een wasserij gecombineerd met een café.
Een 'dreamteam' in Heteren gaat nu ideeën bedenken voor de eigen dorpskern. Het nieuwe hart van Heteren moet over drie jaar klaar zijn.
Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl. Of stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 220 543 52