Gemeente Tiel

Wat doet die lama daar? Agenten kijken elkaar verbaasd aan

Foto via Facebook/Politie Tiel
Een agent en zijn collega keken dinsdagmiddag gek op tijdens hun dienst in Tiel. Ze werden door de meldkamer gevraagd een loslopende lama te grijpen. 'Hoorden wij nou hetzelfde?', dachten de twee. Op Facebook doet één van hen zijn verhaal.
TIEL - Een agent en zijn collega keken dinsdagmiddag gek op tijdens hun dienst in Tiel. Ze werden door de meldkamer gevraagd een loslopende lama te grijpen. 'Hoorden wij nou hetzelfde?', dachten de twee. Op Facebook doet één van hen zijn verhaal.
'Wij werden op een gegeven moment opgeroepen door de meldkamer. De melding: ‘wilt u gaan naar de Rivierenland in Tiel? De melder komt een loslopende lama tegen', schrijft hij op de Facebookpagina van de politie Tiel.
Hij vervolgt: 'De collega en ik kijken elkaar aan met een blik van: ‘hoorden wij nou hetzelfde?’ Met een paar minuten waren wij op de genoemde locatie. Daar liep inderdaad een lama los.'
De agent uit het bericht met zijn vangst, de eigenwijze lama:
De eigenaren waren al drukdoende de lama te vangen. Maar het bleek een eigenwijs dier, dat zich niet zomaar liet grijpen. Wijkagent Ron Verbeek kwam ook een kijkje nemen en uiteindelijk lukte het hen samen om het dier terug in zijn verblijf te krijgen.
Voor de agenten was het de eerste keer dat zijn een lama vingen. 'Wij kunnen deze ook weer afstrepen op onze dierenbingokaart' schrijft de agent. En om dat te vieren, moest er natuurlijk een selfie genomen worden.
Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl. Of stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 220 543 52