Achterhoek

Commissaris Clemens Cornielje ontslagen uit ziekenhuis

Clemens Cornielje.
Clemens Cornielje. © Omroep Gelderland
ARNHEM - De commissaris van de Koning in Gelderland, Clemens Cornielje, is weer thuis. Hij werd eerder deze maand opgenomen in het ziekenhuis vanwege een hersenvliesontsteking, waardoor hij zijn werk moest neerleggen.
Cornielje maakt het naar omstandigheden redelijk. Hoelang zijn herstel zal duren, is echter nog onduidelijk, meldt de provincie Gelderland.
In een telefoongesprek begin deze week met griffier Bob Roelofs klonk Cornielje volgens de provincie opgewekt en gaf hij aan dat het elke dag een beetje beter gaat. 'Maar hij zei ook dat hij zich nog nooit zo ziek had gevoeld.' Zijn herstel zal volgens de provincie tijd kosten 'en die tijd zal hij er ook voor nemen. Het lopen gaat moeizaam, vandaar dat de fysiotherapeut met hem aan de slag is gegaan.'
Cornielje (60 jaar), bij wie verschillende malen kanker is geconstateerd, is sinds 2005 commissaris in Gelderland. Eerder was hij Tweede Kamerlid voor de VVD. Hij maakte in april van dit jaar bekend dat hij per 1 februari volgend jaar opstapt. Hij wil Eerste Kamerlid worden.

Zie ook: