Nieuws

Andrea Deelstra stapt uit marathon EK

Andrea Deelstra uit Apeldoorn is uitgestapt tijdens de marathon bij de EK atletiek in Berlijn. Vanwege een pijnlijke achillespees gaf ze zondag op in de tweede van vier ronden over een parcours door de Duitse hoofdstad. © ANP/Archief
BERLIN - Andrea Deelstra uit Apeldoorn is uitgestapt tijdens de marathon bij de EK atletiek in Berlijn. Vanwege een pijnlijke achillespees gaf ze zondag op in de tweede van vier ronden over een parcours door de Duitse hoofdstad.
Deelstra begon als outsider aan de race over 42,195 kilometer, want ze behoorde met haar beste tijd van 2.26.46 tot de snelsten van het veld.
De 33-jarige hardloopster had zich ook goed voorbereid op de titelstrijd. Deelstra zat in het begin van de race nog bij de kopgroep, maar na de eerste doorkomst op Breitscheidplatz, aan de voet van de Gedächtniskirche in Berlijn, was al te zien dat ze moeite had met het tempo voorin.
Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl. Of stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 220 543 52