Instellingen

Brommers kieken in de karke

Bron: Omroep Gelderland
150 verschillende brommers komen aangereden in Toldijk. Liefhebbers rijden zaterdag en zondag een rondje door de Achterhoek vanwege het evenement 'Brommers Kieken in de karke'.

STEENDEREN - 150 verschillende brommers komen aangereden in Toldijk. Liefhebbers rijden zaterdag en zondag een rondje door de Achterhoek vanwege het evenement 'Brommers Kieken in de karke'.

'Het is onvoorstelbaar wat er in de Achterhoek nog te krijgen is aan onderdelen voor deze liefhebberij. Ik ben een Zundapp liefhebber en kom er speciaal voor uit Rotterdam om dit mee te maken', zegt een liefhebber. Hij staat watertandend tussen 150 uiteenlopende brommers, met elk hun zo typerende rommelende of knetterende geluid.

De tekst gaat verder onder de video

Brommers kieken in de karke van Steenderen

Brommers kieken

Al voor de vierde keer organiseert Jan Bijvank het evenement voor Kreidler, Zundapp, Puch en ook nog enkele bijzondere brommers van Nederlandse makelij. 'Ik reed op een Zundapp ten tijde van de provo's. Ik was er ook één hoor alleen wel een brave.' De deelnemers zijn met name mannen van middelbare leeftijd, waarvoor het bezit van een oude brommer jeugdsentiment is.

Tentoonstelling

In de kerk van Steenderen staat een tentoonstelling van oude brommers. Het bijzondere aan dit jaar is dat de voorstelling is geopend door een afstammeling van de familie Pon, die ooit ook een brommer produceerde: de Ponette. De tentoonstelling is zaterdag geopend van 10 tot 17 uur en zondag van 12 tot 17 uur. voor kinderen boven de 1 meter is de entree 3 euro.

Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl. Of stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 220 543 52

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op WhatsApp of stuur een mail: omroep@gld.nl!