Gemeente Apeldoorn

Eelco Sintnicolaas stapt met enkelblessure uit op EK atletiek

Meerkamper Eelco Sintnicolaas uit Apeldoorn is dinsdag na het hoogspringen uit de tienkamp gestapt op de EK atletiek in Berlijn. Na het vierde onderdeel kreeg hij te veel last van een enkel en besloot hij te stoppen. De laatste zes onderdelen laat hij aan zich voorbijgaan. © Omroep Gelderland
BERLIJN - Meerkamper Eelco Sintnicolaas uit Apeldoorn is dinsdag na het hoogspringen uit de tienkamp gestapt op de EK atletiek in Berlijn. Na het vierde onderdeel kreeg hij te veel last van een enkel en besloot hij te stoppen. De laatste zes onderdelen laat hij aan zich voorbijgaan.
Sintnicolaas is houder van het Nederlands record op de tienkamp met 8539 punten. In 2010 greep hij knap het zilver op de tienkamp tijdens de EK in Barcelona. In de edities waaraan hij daarna deelnam, eindigde hij als vierde (2014) en zestiende (2016). 
Het is niet de eerste keer dat fysieke problemen Sintnicolaas opspelen. Vorig jaar gaf hij tijdens de WK in Londen na zeven van de tien onderdelen op. Een hamstringblessure speelde de Apeldoorner toen parten.

Zie ook:

Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl. Of stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 220 543 52