Gemeente Bronckhorst

Gemeente Bronckhorst koopt en sloopt Union-pand

Bronckhorst heeft het voormalige clubgebouw van Union in Zelhem gekocht. De gemeente gaat het pand van de voormalige muziekvereniging slopen om overtollig maatschappelijk vastgoed te verminderen. © Google Maps
ZELHEM - Bronckhorst heeft het voormalige clubgebouw van Union in Zelhem gekocht. De gemeente gaat het pand van de voormalige muziekvereniging slopen om overtollig maatschappelijk vastgoed te verminderen.
'De bedoeling is dat het pand, dat achterstallig onderhoud kent, wordt gesloopt. In Bronckhorst is een overschot aan gebouwen met een maatschappelijke bestemming. In de huidige tijd is hier veel minder vraag naar. Met de sloop verminderen we de hoeveelheid overtollig maatschappelijk vastgoed. Ook voorkomen we langdurige leegstand en verpaupering’, stelt de gemeente in een verklaring.
Het is nog niet bekend wat er terug gaat komen op de plek van de muziekvereniging die er in mei mee stopte. Volgens Bronckhorst is woningbouw mogelijk een geschikte invulling, maar daarover gaat men eerst in gesprek met omwonenden.