Gemeente Lochem

Tractorpulling voorbereid op warme weer: 'Nathouden en oppassen met sigaretten'

In Lochem doen deze zaterdag 120 teams mee met de 35e Tractorpulling. Vanwege het warme weer is de organisatie al dagen druk met het nathouden van de baan. Bezoekers wordt gevraagd om op te passen met sigarettenpeuken. © Omroep Gelderland
BARCHEM - In Lochem doen deze zaterdag 120 teams mee met de 35e Tractorpulling. Vanwege het warme weer is de organisatie al dagen druk met het nathouden van de baan. Bezoekers wordt gevraagd om op te passen met sigarettenpeuken.
Grote hoeveelheden water worden vanuit een put over getankt naar een grote container. Met die container wordt al dagen over het terrein aan de Brinkerinkweg gereden. Alles voor een goed parcours en om de kans op brand zo klein mogelijk te maken.
'Let goed op jezelf, drink genoeg en bescherm je goed tegen de zon', waarschuwt de organisatie op Facebook. Naast de waarschuwing kijken organisatie en bezoekers natuurlijk uit naar al die trekkers. Maar wat is Tractorpulling eigenlijk?

Tractor met sleepwagen

'Er wordt op een stuk grond een baan uitgezet van 10 meter breed en 100 meter lang. Vervolgens gaan de tractoren, om beurten, proberen om zo ver als mogelijk te komen op deze baan. Om het moeilijk te maken, wordt er een kar aan de tractor gekoppeld. Dat noemen we de sleepwagen. Deze sleepwagen wordt zo ingesteld, dat deze naarmate je een grotere afstand aflegt steeds meer weerstand biedt', aldus de organisatie op haar website. Wie het verst komt, die wint. 
Vanaf zaterdagmiddag 15:00 uur razen de tractoren over het terrein. 
Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl. Of stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 220 543 52