Gemeente Arnhem

Mannen die badmeesters mishandelden nog niet gepakt

Twee badmeesters werden afgelopen vrijdag ernstig mishandeld in Arnhem. Philip Follender, voorzitter van zwembad Klarenbeek, roept getuigen op zich te melden. 'Dit willen we nooit meer.' De Arnhemse burgemeester Ahmed Marcouch steunt hem. De daders lopen nog vrij rond. © Omroep Gelderland
ARNHEM - Twee badmeesters werden afgelopen vrijdag ernstig mishandeld in Arnhem. Philip Follender, voorzitter van zwembad Klarenbeek, roept getuigen op zich te melden. 'Dit willen we nooit meer.' De Arnhemse burgemeester Ahmed Marcouch steunt hem. De daders lopen nog vrij rond.
De badmeesters vragen vrijdag, net voor sluitingstijd, aan een groep mannen het bad te verlaten, omdat het zwembad gaat sluiten. Gevolg? Rake klappen en een bezoek aan het ziekenhuis voor het duo. Een van de twee loopt ernstig letsel op aan zijn kaak, de ander kneust zelfs zijn ribben. 'Ze waren echt ontdaan', zegt zwembadvoorzitter Philip Follender.

'Hou je laffe poten thuis'

Burgemeester Ahmed Marcouch heeft geen goed woord over voor het geweld. 'Hou je laffe poten thuis en buig je hoofd diep voor de mensen die ons en onze kinderen in het zwembad zoveel watervreugde geven', twitterde hij eerder. 'De badmeesters verdienen een duim, een buiging, maar zeker geen geweld', zegt hij vandaag tegen Omroep Gelderland. 
Bekijk reportage, de tekst gaat verder onder de video.
Badmeesters ernstig mishandeld: 'Waarom gebeurt dit?'
Ondanks dat de burgemeester veel vertrouwen heeft in de politie, is er nog niemand aangehouden. De burgemeester en voorzitter vragen getuigen zich te melden bij de politie. 'De politie zit er bovenop. Ik hoop dat de daders snel worden opgespoord en gestraft', aldus Marcouch. 

Zwembad pakt de draad op

Bij het zwembad proberen ze de draad weer op te pakken. 'Daar heb je elkaar voor. Om het met elkaar te delen. We moeten alles een plek geven', besluit de voorzitter. Hij hoopt dat er snel aanhoudingen zullen volgen. De twee medewerkers zitten voorlopig thuis. 
Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl. Of stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 220 543 52