Veluwe

Duizenden wildfoto's van de Veluwe bekijken; deze vrijwilligers doen het graag

Beeld via Nationaal Park de Hoge Veluwe
Het is een enorm succes: de snapshots van het Nationale Park De Hoge Veluwe. Met camera's op het park worden foto's van dieren in de natuur gemaakt. Maar dan moeten de foto's nog verwerkt worden.
OTTERLO - Het is een enorm succes: de snapshots van het Nationale Park De Hoge Veluwe. Met camera's op het park worden foto's van dieren in de natuur gemaakt. Maar dan moeten de foto's nog verwerkt worden.
De wildcamera's staan verspreid over het park en flitsen wat af. Al die foto's moeten worden bekeken en gecategoriseerd. Daarom is zo'n twee maanden geleden begonnen met een vrijwilligersproject. 
Kijk hier naar een video over de wildcamera's:
Duizenden wildfoto's van de Veluwe bekijken; deze vrijwilligers doen het graag
Ongeveer 4000 mensen helpen mee. Hard nodig, want de camera's maken jaarlijks ongeveer een miljoen foto's. Er liggen dus nog wel wat foto's op hen te wachten.
De data die het park uit de foto's haalt is belangrijk, want het geeft een hoop informatie over de dieren prijs, zoals welke dieren zich waar ophouden.
 
Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl. Of stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 220 543 52