Gemeente Montferland

Opruimen uitgebrande varkensstal Didam begonnen

Een dag na de verwoestende brand in een varkensstal aan de Tatelaarweg in Didam zijn de eerste opruimwerkzaamheden begonnen. Dat meldt de gemeente Montferland. Bij de brand kwamen gisteren 2.500 varkens om. © Jouke Dijkstra/Persbureau Heitink
DIDAM - Een dag na de verwoestende brand in een varkensstal aan de Tatelaarweg in Didam zijn de eerste opruimwerkzaamheden begonnen. Dat meldt de gemeente Montferland. Bij de brand kwamen gisteren 2.500 varkens om.
Medewerkers van de gemeente namen woensdagochtend een kijkje bij het bedrijf. 'Het opruimen is aan de eigenaar van het bedrijf en de verzekeraar', aldus een gemeentewoordvoerder. Een destructiebedrijf voert de kadavers waarschijnlijk af.
Kijk hier naar een video over de brand:
Opruimen uitgebrande varkensstal Didam begonnen
Op luchtfoto's is te zien dat alleen het geraamte van de stal nog overeind staat. Verder is het gebouw compleet uitgebrand. De oorzaak van het vuur is niet te achterhalen, blijkt na onderzoek. Het getroffen bedrijf was woensdag onbereikbaar voor commentaar.

Omgeving

De gemeente bekijkt of er in de openbare ruimte in de omgeving nog schoonmaakacties nodig zijn. De Veiligheidsregio liet eerder weten dat er bij de brand delen van golfplaten terechtkwamen in de omgeving, maar dat er geen asbest is vrijgekomen. Omwonenden die roetdeeljes tegenkomen in hun eigen tuin, kunnen dat dus zonder vrees oprapen en weggooien.
Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl. Of stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 220 543 52