Gemeente Montferland

2500 varkens stierven in vlammenzee, oorzaak zullen we nooit weten

De oorzaak van de grote stalbrand in Didam van dinsdag is niet te achterhalen. Dat is de conclusie van de brandonderzoeker, zei woordvoerster Marijke van Dijk van de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland woensdag. Bij de brand kwamen 2500 varkens om. © Jordi Deckert
DIDAM - De oorzaak van de grote stalbrand in Didam van dinsdag is niet te achterhalen. Dat is de conclusie van de brandonderzoeker, zei woordvoerster Marijke van Dijk van de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland woensdag. Bij de brand kwamen 2500 varkens om.
De brand was zo verwoestend dat niet duidelijk zal worden waardoor de stal vlam heeft gevat. Wel is brandstichting uitgesloten.
Even voor 16.30 uur brak de brand uit. Zo'n twee uur later werd het sein 'brand meester' gegeven. De brandweer was nog uren bezig met nablussen.
De SP pleit in hun 'alternatief actieplan stalbranden' (pdf) voor strengere regels voor stallen. De partij heeft echter nog geen wetsvoorstel of motie ingediend om de maatregelen te verplichten.
Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl. Of stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 220 543 52