Nieuws

Eis: ouders moeten cel in voor mishandelen en verwaarlozen jongetje

Tegen de ouders van het jongetje dat vorig jaar verwaarloosd op een camping in Winterswijk werd aangetroffen, is dinsdag vijf jaar gevangenisstraf geëist. Het gaat om een echtpaar, beiden 35 jaar oud en afkomstig uit Duitsland. © Omroep Gelderland
WINTERSWIJK - Tegen de ouders van het jongetje dat vorig jaar verwaarloosd op een camping in Winterswijk werd aangetroffen, is dinsdag vijf jaar gevangenisstraf geëist. Het gaat om een echtpaar, beiden 35 jaar oud en afkomstig uit Duitsland.
Het toen 8-jarige jongetje werd door een ander gezin op 22 juli 2017 in alle vroegte gevonden toen hij hun koelkast leeg aan het eten was. Hij zag er erg mager uit.
Kijk hier naar een video:
Eis: ouders moeten cel in voor mishandelen en verwaarlozen jongetje
Volgens het Openbaar Ministerie (OM) werd het jongetje meermaals in een kist opgesloten door zijn ouders, kreeg hij te weinig eten en drinken en werd hij geslagen en vastgebonden. Het OM stelt dat de ouders hun eigen fouten niet zien. Het zou dus in de toekomst weer kunnen gebeuren.
Verslaggeefster Lonneke Gerritsen was bij de zaak:
De advocaat van de ouders stelt dat de jongen slechts af en toe in een kist is afgesloten omdat hij onhandelbaar was. Hij zou diarree hebben gehad en zichzelf en zijn omgeving hebben bevuild.
Het Pieter Baan Centrum kon de geestesgesteldheid van de vader en moeder nauwelijks onderzoeken omdat ze amper wilden meewerken. In Duitsland zou uit eerdere onderzoeken blijken dat de vader een posttraumatische stressstoornis heeft.
Het ouderlijk gezag is overigens op last van de Kinderbescherming beëindigd.

Zie ook:

Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl. Of stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 220 543 52