Gemeente Nijmegen

Man raakte gewond bij waarschuwingsschot politie

De man (60) die vrijdag na een waarschuwingsschot werd gearresteerd in de Nijmeegse wijk Meijhorst, blijkt bij dat schot gewond te zijn geraakt. © Fernando Bot/Persbureau Heitink
NIJMEGEN - De man (60) die vrijdag na een waarschuwingsschot werd gearresteerd in de Nijmeegse wijk Meijhorst, blijkt bij dat schot gewond te zijn geraakt.
Na een melding van een ruzie tussen enkele personen aan de Meijhorst namen agenten poolshoogte. Toen een van de ruziemakers zijn woning was binnengegaan, wilde hij niet opendoen. Agenten forceerden vervolgens de deur, waarna de verdachte hen bedreigde met een mes. Ook dreigde hij zichzelf wat aan te doen.
De politie gebruikte pepperspray om hem aan te kunnen houden, maar toen dat niet hielp werd een waarschuwingsschot gelost. De verdachte werd geraakt aan zijn onderbeen en maakt het naar omstandigheden goed, aldus de politie.
De Rijksrecherche doet onderzoek naar het schietincident.
 
Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl. Of stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 220 543 52