Gemeente Oldebroek

Vandalen leggen kerkklokken het zwijgen op

Vandalen hebben de klokken van de Kruiskerk in Wezep het zwijgen opgelegd door de klepels in te pakken met papier en plastic. De daders zijn nog niet gevonden. © Kerk Wezep/Facebook
WEZEP - Vandalen hebben de klokken van de Kruiskerk in Wezep het zwijgen opgelegd door de klepels in te pakken met papier en plastic. De daders zijn nog niet gevonden.
De koster geloofde donderdagochtend zijn eigen ogen niet toen die na een welverdiende vakantie een rondje om zijn gebedshuis maakte. 'Tot zijn grote verbazing zag hij iets raars aan de klokken. De twee onderste klepels bleken ingepakt', vertelt Gerrit Jan Rens van het college van kerkrentmeesters.
De kerkklokken hangen op een hoogte van zo'n twintig meter. Volgens Rens is het niet eenvoudig daar te komen. 'Je moet eerst het dak van de kerk op klimmen om vervolgens met een trap naar een andere trap in de toren te komen.' Rens sluit dan ook niet uit dat er twee daders zijn geweest.
'Blijkbaar is het iemand geweest die een hekel heeft aan het luiden van de klokken.' Rens vermoedt dat na vorige week zondag de vandalen te werk zijn gegaan. Er is geen schade aan de klok en het kerkgebouw. De kerk heeft aangifte gedaan bij de politie.
De tekst gaat verder onder de tweet.

Kerkklokken langer luiden

Rens is vrijdagochtend de toren ingegaan om het papier en het plastic van de klepels te verwijderen. Daardoor kan de klok zondag weer normaal functioneren. 'Ik heb de koster voorgesteld om de kerkklokken dit keer iets langer te laten luiden', grapt Rens.
Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl. Of stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 220 543 52