Nieuws

Nog uren nablussen na grote brand bij afvalverwerker Varsseveld

VARSSEVELD - Bij afvalverwerkingsbedrijf Ter Horst aan de Kloosterstraat in Varsseveld heeft donderdagmiddag urenlang een grote brand gewoed. Er stond een afvalberg in brand. De vlammen waren metershoog. Het sein brandmeester werd aan het einde van de middag gegeven. Het nablussen gaat nog wel enige tijd duren.
Er waren meerdere brandweermannen bezig om het vuur te bestrijden, drie daarvan raakten onwel door de hitte. De brandweermannen werden opgelapt en konden even later verder werken. De brand trok veel bekijks, er stonden enkele honderden mensen te kijken. Het is nog altijd niet bekend of er gewonden bij gevallen zijn.
De tekst gaat verder onder de video.
Grote brand in Varsseveld, metershoge vlammen te zien
Vanaf Doetinchem waren de dikke, zwarte rookwolken te zien. De veiligheidsregio raadde mensen in de buurt aan ramen en deuren dicht te doen als ze last van de rook hadden.
De tekst gaat verder onder de video (amateurbeelden).
Grote brand bij afvalverwerker Varsseveld, metershoge vlammen te zien
Diverse korpsen waren uitgerukt. Ook was er materiaal voor waterwinning onderweg. De afgelopen jaren is er vaker brand geweest bij de afvalverwerker.
Voor ons was videocorrespondent Jordi Deckert ter plaatse.

Extra inzet vanwege de hitte

Vanwege de hitte werden extra mensen en extra materiaal ingezet om het vuur te bestrijden. Er waren zo'n 20 wagens aanwezig en 60 tot 70 brandweermannen. Volgens een woordvoerder was de afvalverwerker dusdanig gesitueerd dat het vuur niet kon overslaan naar locaties in de omgeving.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!