Gemeente Nijmegen

NEC haalt Joey van den Berg van Reading

Remco Oversier (links) en Joey van den Berg
NEC heeft zich versterkt met middenvelder Joey van den Berg. Hij wordt een seizoen gehuurd van Reading. Aansluitend tekent hij voor een jaar met een optie voor nog een jaar. © NEC.nl
NIJMEGEN - NEC heeft zich versterkt met middenvelder Joey van den Berg. Hij wordt een seizoen gehuurd van Reading. Aansluitend tekent hij voor een jaar met een optie voor nog een jaar.
De 32-jarige speler stond nog tot medio 2019 onder contract bij het Engelse Reading, maar wilde daar weg. Van den Berg stond ook in de belangstelling van meerdere clubs uit de eredivisie, maar lijkt toch voor NEC te kiezen. Hij kwam in Nederland eerder uit voor onder meer Heerenveen en PEC Zwolle.

Karakterspeler met leiderscapaciteiten

NEC had twee jaar geleden ook al interesse in Van den Berg, maar die gaf toen de voorkeur aan het avontuur in Engeland. Hij geldt als een karakterspeler met leiderscapaciteiten. Van den Berg kan zowel op het middenveld als centraal in de defensie spelen.

'Heel ambitieus'

Technisch directeur Remco Oversier is tevreden met de aanwinst: 'Met Joey halen we een speler binnen die met zijn winnaarsmentaliteit en ervaring een leiderschapsrol binnen onze selectie kan vertolken. Hij heeft niet alleen erg veel Eredivisie-wedstrijden in de benen, maar heeft ook een belangrijke rol gespeeld bij Reading FC. Gedurende de gesprekken bleek direct dat Joey heel ambitieus was en de club graag naar een hoger niveau wil tillen.'

'Heel trots'

'Ik ben heel trots dat ik voor NEC mag spelen. De club heeft er heel veel energie in gestoken om mij naar deze club te halen. Dat stel ik enorm op prijs. Daarnaast was ik direct geïnteresseerd, omdat ik het gevoel heb dat NEC hier met iets heel moois bezig is. Ik wil graag onderdeel zijn van dat project en veel successen boeken met de club', stelt Van den Berg.
Van den Berg heeft al 275 officiële duels in het betaald voetbal in de benen en was daarin goed voor 26 doelpunten. In de afgelopen twee seizoenen kwam hij bij Reading FC tot 68 optredens. 
Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl. Of stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 220 543 52