Gemeente Druten

Autistische man (52) al dagen zoek

De 52-jarige Gerard Willemsen uit Druten wordt al sinds zondag vermist uit instelling 's Heerenloo. De politie maakt zich zorgen aangezien de man autistisch is 'en met de dag kwetsbaarder wordt'. © Politie
DRUTEN - De 52-jarige Gerard Willemsen uit Druten wordt al sinds zondag vermist uit instelling 's Heerenloo. De politie maakt zich zorgen aangezien de man autistisch is 'en met de dag kwetsbaarder wordt'.
De man liep al eerder weg en werd toen na een aantal dagen gevonden in Duitsland. 'Hij kan door zijn ziektebeeld de stap om terug te keren niet zetten. Hij weet de weg terug, maar in zijn hoofd kan hij niet terugkeren', laat de politie weten.

Telefoon staat uit

Willemsen vertrok zonder bankpas of geld vanuit de instelling. Wel heeft hij een telefoon bij zich, maar die staat uit en is niet te traceren. Wie hem ziet wordt gevraagd contact op te nemen met de politie. 
'Willemsen heeft de afgelopen week gezegd dat hij graag het pontje bij Druten wilde oversteken', vertelt Frank de Valk van de politie. Of hij dat daadwerkelijk heeft gedaan, is onduidelijk. 
Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl. Of stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 220 543 52