Nieuws

Man aangehouden voor heidebrand De Hoge Veluwe

De politie heeft bij de brand dinsdagmiddag in Nationaal Park De Hoge Veluwe een man aangehouden. Door de brand ging zo'n vier hectare heide in vlammen op. © Omroep Gelderland
OTTERLO - De politie heeft bij de brand dinsdagmiddag in Nationaal Park De Hoge Veluwe een man aangehouden. Door de brand ging zo'n vier hectare heide in vlammen op.
De verdachte zit vast. 'Zijn aandeel wordt de komende tijd onderzocht', schrijft de politie op Facebook. Volgens omstanders is de man aangehouden omdat hij bij de brandhaard stond toen het vuur nog niet zo groot was.
Meerdere brandweerwagens bestreden het vuur, dat inmiddels onder controle is. Boeren hielpen mee met nablussen. Het nablussen duurt nog enige tijd en wordt gedaan door Nationaal Park de Hoge Veluwe zelf.
De Veiligheidsregio Gelderland-Midden meldde dat acht bluswagens werden ingezet bij de brand die woedde bij buurtschap Oud-Reemst. Recreanten die in de buurt waren, verlieten op eigen gelegenheid het park. De Harderwijkerweg werd afgezet. Wandelaars en fietsers kregen het advies het gebied te mijden.

Vrouw wil dieren evacueren, maar weet niet hoe

Een vrouw in de buurt van de brandhaard belde in paniek de politie, schrijven agenten op Facebook. 'Zij wilde en moest haar 3 paarden en 6 honden evacueren, maar ze wist niet hoe. Ze was namelijk in haar eentje. Collega’s zijn direct naar de woning gereden om de mevrouw te hierbij te helpen.'
Evacuatie van de dieren hoefde uiteindelijk niet, want de brandweer gaf het sein brand meester. Een woordvoerster van De Hoge Veluwe zei ervan uit te gaan dat het beschadigde heidegebied zich herstelt.
Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl. Of stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 220 543 52