Borculo

Coach gaat ook melkvee-, pluimvee- en geitenhouders in Berkelland helpen

Eerder al sprak Berkelland met varkenshouders in de gemeente, binnenkort komen ook andere boerenbedrijven in aanmerking voor een zogenoemd 'keukentafelgesprek'. In totaal zullen ongeveer 500 melkvee-, pluimvee- en geitenhouders worden benaderd. © ANP
BORCULO - Eerder al sprak Berkelland met varkenshouders in de gemeente, binnenkort komen ook andere boerenbedrijven in aanmerking voor een zogenoemd 'keukentafelgesprek'. In totaal zullen ongeveer 500 melkvee-, pluimvee- en geitenhouders worden benaderd.
In de gesprekken -met een speciale coach- wordt de situatie van de ondernemer besproken en kunnen behoeftes kenbaar gemaakt worden. Volgens wethouder Hoytink kan met informatie uit de gesprekken meer gericht gaan inzetten op deze onderwerpen. Het is ook bedoeld om een goed beeld te krijgen van de vitaliteit en knelpunten van de agrarische sector. Ook is het belangrijk voor boeren die eventueel willen stoppen met hun bedrijf en welke gevolgen dat heeft. 
Vorig jaar werden 100 varkenshouders ondervraagd door agrarische coaches. Als dat gewenst was kon een coachingstraject worden doorlopen. De melkvee-, pluimvee- en geitenhouders zullen dit najaar door het agrarisch coachingsbedrijf worden benaderd. 
Ook in onder andere gemeenten, zoals Bronckhorst zijn varkensboeren begeleid door coaches. 

Zie ook:

Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl. Of stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 220 543 52