Nieuws

'Provincie, ga je schamen', boze demonstranten in Scherpenzeel

SCHERPENZEEL - Voor Kulturhus de Breehoek in Scherpenzeel staan donderdagavond zo'n 15 trekkers en een groot aantal inwoners die de fusie met buurgemeente Barneveld niet zien zitten. 'GS ga je schamen', staat op een spandoek.
Scherpenzeel wil graag zelfstandig blijven, maar de provincie is voor een herindeling. Het college en de meerderheid van de gemeenteraad voelen daar niks voor. Vanavond wordt de gemeenteraad bijgepraat door de Commissaris van de Koning en de gedeputeerde.
'Dat getoeter buiten dat zullen de bussen van de Vion wel zijn', zegt burgemeester De Vries van Scherpenzeel. 'Er is geen demonstratie aangemeld.' Toch staan er wel degelijk demonstranten. Inwoners die vinden dat hun gemeente zelfstandig moet blijven, zijn met trekkers naar het Kulturhus de Breehoek gekomen waar de vergadering plaatsvindt. 

Auto's GS geblokkeerd

Actievoerders hadden de auto's van gedeputeerde Jan Markink en Commissaris van de Koning John Berends geblokkeerd. Die konden wel lachen om de actie en gingen kort met de actievoerders in gesprek. Daarna konden ze hun weg naar Barneveld vervolgen om die gemeenteraad bij te praten.
Bekijk hier beelden van de actie. Tekst gaat verder onder de video.
'Provincie, ga je schamen', boze demonstranten in Scherpenzeel

'Toekomstbestendig Scherpenzeel niet zelfstandig'

De provincie Gelderland denkt dat een toekomstbestendig Scherpenzeel niet zelfstandig kan zijn. Gedeputeerde Jan Markink: 'Het gaat wat ons betreft om de inwoners en de bedrijven van de gemeente Scherpenzeel en niet om het instituut gemeente.' De oppositie van Scherpenzeel is het met hem eens, de coalitiepartijen zien dat heel anders. Henk Brons van GemeenteBelangen Scherpenzeel: 'U bent voornemens om 800 jaar geschiedenis te torpederen, wij zullen ons daar niet bij neerleggen.' 

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!