Nieuws

Heidebrand bij Elspeet onder controle, naaldbos blijft gespaard

ELSPEET - Bij de Hooiweg in Elspeet heeft vrijdag een flinke heidebrand gewoed. Een stuk van zo'n 150 bij 100 meter is verloren gegaan, meldt de veiligheidsregio. De brandweer kon voorkomen dat het vuur oversloeg naar het naaldbos.
Liefst zestien wagens uit de wijde omtrek trokken naar de heidebrand en hielpen blussen. Acht andere wagens stonden hun collega's bij met extra water.
De tekst gaat verder onder de reportage.
Heidebrand bij Elspeet onder controle, naaldbos blijft gespaard
De brandweer van Elspeet rukte samen met de collega's uit Uddel uit naar de Hooiweg. Zij kregen daarna assistentie van korpsen uit onder meer Hoog-Soeren, Nunspeet en Putten. 
De eerste eenheden keerden rond 18.30 uur terug naar de kazerne. De blusvoertuigen bleven aanwezig om ook de laatste vuurhaarden te doven.
Video: William de Weerd
De brandweer had bij het aanrijden veel last van publiek dat naar de brand kwam kijken. Veel mensen parkeerden hun auto's zodanig dat de brandweer moeite had de brand te bereiken. 
Bij de Hooiweg in Elspeet heeft vrijdag een flinke heidebrand gewoed. Een stuk van zo'n 150 bij 100 meter is verloren gegaan, meldt de veiligheidsregio. De brandweer kon voorkomen dat het vuur oversloeg naar het naaldbos. © Eddy van Asselt
Video: William de Weerd
De droogte van de laatste weken heeft al op meerdere plaatsen geleid tot felle branden.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!