Gemeente Nijmegen

Drukte snelwegen rond Nijmegen valt 'reuze mee'

Waar de intocht van de Vierdaagse in het verleden nogal eens zorgde voor ellenlange files rond Nijmegen, waren lange rijen auto's vrijdag nauwelijks te vinden. De drukte viel tot vrijdagmiddag 'reuze mee', aldus de ANWB. © ANP
NIJMEGEN - Waar de intocht van de Vierdaagse in het verleden nogal eens zorgde voor ellenlange files rond Nijmegen, waren lange rijen auto's vrijdag nauwelijks te vinden. De drukte viel tot vrijdagmiddag 'reuze mee', aldus de ANWB.
Met uitzondering van het verkeer op de A73 konden weggebruikers rond de Waalstad de hele ochtend en een groot deel van de middag goed door rijden.
'Misschien kozen veel bezoekers voor de trein', zegt een ANWB-woordvoerster. Die reizigers kregen dan wel te maken met langzaam rijdende treinen tussen Arnhem en Nijmegen. Bij Elst zorgde een spoorwegovergang voor problemen.
Donderdag waarschuwde de ANWB weggebruikers nog voor files op de snelwegen A15, A50 en A325. Juist die wegen lieten vrijdag geen files zien, maar de A73 stroomde dus wel redelijk vol. Daar stond een groot deel van de ochtend een file van enkele kilometers tussen Nijmegen en Cuijk .
Ook in de omgekeerde richting ontstond een file door een ongeval bij Haps.
Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl. Of stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 220 543 52