Gemeente Buren

Protestmars tegen uitbreiding de Knorhof in Erichem

De Partij voor de Dieren en dierenbewegingen Animal Rights en Burning Souls willen op vrijdag 27 juli een protestmars houden tegen de voorgenomen herbouw en uitbreiding van mega-varkenshouderij de Knorhof. © ANP/Sander Koning
ERICHEM - De Partij voor de Dieren en dierenbewegingen Animal Rights en Burning Souls willen op vrijdag 27 juli een protestmars houden tegen de voorgenomen herbouw en uitbreiding van mega-varkenshouderij de Knorhof.
Op 27 juli is het een jaar geleden dat de oude Knorhof in vlammen opging, samen met 20.000 varkens.
Met de mars willen de initiatiefnemers niet alleen de omgekomen varkens herdenken, ze willen vooral actievoeren tegen de voorgenomen herbouw en uitbreiding van de Knorhof. Eigenaar Adriaan Straathof liet eind juni weten dat de nieuwe Knorhof 3,7 hectare moet meten. De oude stal was 1,8 hectare groot. Tegenstanders spreken schande van de geplande uitbreiding.
Volgens De Partij voor de Dieren en Animal Rights was de brand die de Knorhof vorig jaar trof de dodelijkste stalbrand ooit. 'Nooit eerder stierven in Nederland zoveel varkens bij een brand', aldus de initiatiefnemers van de mars. Bij de resten van de oude Knorhof willen ze toespraken houden.
Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl. Of stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 220 543 52