Gemeente Nijmegen

De Vierdaagse is echt begonnen

Een paar uur geleden is de 102e editie van de Nijmeegse Vierdaagse officieel van start gegaan. Om 04.00 uur klonk het startschot van marsleider Henny Sackers voor de wandelaars die dinsdag de 50 kilometer lopen. Een half uur later begonnen ook zesduizend militairen aan de wandelmars. © ANP
NIJMEGEN - Een paar uur geleden is de 102e editie van de Nijmeegse Vierdaagse officieel van start gegaan. Om 04.00 uur klonk het startschot van marsleider Henny Sackers voor de wandelaars die dinsdag de 50 kilometer lopen. Een half uur later begonnen ook zesduizend militairen aan de wandelmars.
Een uur nadat de eerste wandelaars op de langste afstand begonnen ging de volgende groep van start. De 40 kilometer-lopers vertrokken vanaf 05.00 uur. De laatste groep Vierdaagse-wandelaars, die gekozen heeft voor de afstand van 30 kilometer, mocht tussen kwart voor zeven en kwart over zeven beginnen. 

Harm Edens was dinsdagochtend met een programma over de Vierdaagse te zien op TV Gelderland. Dat is hier terug te kijken.

De eerste wandeldag van de Vierdaagse staat bekend als de dag van Elst. De lopers trekken door de Betuwe richting Arnhem en komen via Bemmel weer terug naar Nijmegen.
Omroep Gelderland doet tijdens de Vierdaagse live verslag van alle gebeurtenissen. Volg ons liveblog op deze website. Hieronder beelden van de start, eerder op de dag.
Het is zover: de Vierdaagse 2018 is echt begonnen
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!