Instellingen

Weer rook boven schietkamp, heidebrand Oldebroek laait weer op

De brand op het defensieterrein bij Oldebroek en Wezep is maandag opnieuw opgelaaid. Defensie kan de klus zelf aan, de reguliere brandweer is niet nodig. © News United

WEZEP - De brand op het defensieterrein bij Oldebroek en Wezep is maandag opnieuw opgelaaid. Defensie kan de klus zelf aan, de reguliere brandweer is niet nodig.

Het eigen brandbestrijdingspeloton van het Artillerie Schietkamp is vanwege nieuwe rookontwikkeling begonnen met nablussen. De schietoefening die voor deze maandag gepland was, gaat niet door. Of er later deze week wel kan worden geoefend, wordt volgens een woordvoerder van Defensie nog  bekeken.

Bij de grote heidebrand die zondagmiddag uitbrak moest wel de hulp van de reguliere brandweer worden ingeschakeld. In totaal waren 4 pelotons met zeker 12 brandweerwagens betrokken bij de bestrijding. Rond middernacht werd het sein brand meester gegeven. Er werd daarna nog een uur nageblust. 

Zie ook:

Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl. Of stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 220 543 52

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op WhatsApp of stuur een mail: omroep@gld.nl!