Nieuws

Van Vleuten geniet in roze trui, maar juicht niet te vroeg

BREGANZE - Annemiek van Vleuten genoot van haar eerste dag in de roze trui in de Giro Rosa. In de achtste rit kwam ze niet in de problemen.
Er was een kopgroep weg, maar daarin zaten geen concurrentes van Van Vleuten. Marianne Vos won de etappe.
De 35-jarige Wageningse moet morgen nog vol aan de bak, want dan is de finish op de steile Monte Zoncolan, die wordt gezien als één van de zwaarste beklimmingen in Europa. Maar aangezien ze bergop tot dusverre superieur is, heeft ze er wel vertrouwen in.
Bovendien heeft ze een marge van bijna drie minuten. En rijden in de roze trui bevalt haar wel.
Kijk hier het interview met Van Vleuten terug:
Van Vleuten geniet in roze trui, maar juicht niet te vroeg
Van Vleuten: 'Dit is echt iets in Italië. Maglia rosa, maglia rosa, hoor je onderweg de hele tijd. Echt tof. Voor mij was het wel een makkelijke dag, maar mijn team moest wel alles controleren. Volle bak focus wel. Maar morgen de Zoncolan, daar gaan vast meiden van tevoren al op anticiperen. Maar dan heb ik ook een ploeg die het kan controleren, dus dat is supermooi.'
Van Vleuten werd vorig jaar derde in de Giro Rosa, de belangrijkste etappewedstrijd voor vrouwen. Ze won nog nooit. Ze was al wel de beste in andere rittenkoersen, zoals de Holland Ladies Tour en de Ronde van België.
Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl. Of stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 220 543 52