Omroep Ede

Lintje voor Peter de Pater

Wethouder Peter de Pater uit Ede is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau voor zijn verdiensten als raadslid. Burgemeester René Verhulst heeft hem donderdagavond de versierselen opgespeld die horen bij deze koninklijke onderscheiding. De uitreiking van de onderscheiding gebeurde tijdens de laatste raadsvergadering. © Omroep Ede
EDE - Wethouder Peter de Pater uit Ede is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau voor zijn verdiensten als raadslid. Burgemeester René Verhulst heeft hem donderdagavond de versierselen opgespeld die horen bij deze koninklijke onderscheiding. De uitreiking van de onderscheiding gebeurde tijdens de laatste raadsvergadering.
De Pater was sinds 16 maart 2006 lid van de gemeenteraad van Ede voor de fractie Gemeentebelangen. Op 17 mei 2018 heeft hij zijn raadslidmaatschap verruild voor het wethouderschap.
'Peter de Pater was als raadslid zeer benaderbaar en betrokken. Zijn bijzondere verdiensten hebben een uitstraling naar de lokale samenleving', aldus de gemeente Ede.