Nieuws

Akkoord tussen schippers en Maasveren; acties opgeschort

De FNV heeft een akkoord bereikt met Stichting Maasveren. Dat betekent dat de schippers hun geplande acties opschorten. © Omroep Gelderland
LITH - De FNV heeft een akkoord bereikt met Stichting Maasveren. Dat betekent dat de schippers hun geplande acties opschorten.
Zo brachten ze klanten enige tijd gratis naar de overkant en werd er 96 uur gestaakt. 
De 24 veermannen van de 5 pontjes tussen Noord-Brabant en Gelderland op de Maas krijgen er, met terugwerkende kracht vanaf 1 januari 2018, 2,5 procent loon bij. Ook in 2019 gaat het loon nog eens met 2,5 procent omhoog. In 2020 en 2021 volgen loonsverhogingen van 1,5 en 1 procent.
FNV Havens zegt 'zeer tevreden te zijn' over het resultaat. 'Dat staat los van de automatische prijscompensatie die schippers krijgen vanwege inflatie', meldt de vakbond. De schippers krijgen ook een eenmalige uitkering van 660 euro.

Ouderenregeling

Naast extra geld krijgen de schippers een betere ouderenregeling. Zo kunnen zij die bijna afzwaaien de laatste twee jaar 80 procent werken tegen 90 procent loon. De pensioenopbouw blijft 100 procent. 'We hebben er hard voor gevochten', aldus de FNV. 
Daarmee komt een einde aan wekenlange acties. Al sinds eind mei eisen de schippers meer loon. 

Zie ook:

Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl. Of stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 220 543 52