Gemeente Zutphen

Ernstige brandwonden na brand in tankstation Zutphen, tientallen woningen ontruimd

ZUTPHEN - Er heeft vrijdag brand gewoed bij een bemand tankstation aan de Warnsveldseweg in Zutphen. Het tankstation staat in een woonwijk. Volgens een woordvoerder van de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland is de situatie inmiddels veilig. De bestuurder van een camperbusje liep tweede- en derdegraads brandwonden op en is naar het ziekenhuis vervoerd.
Het vuur ontstond in een busje bij het tankstation. De brand was vrij snel onder controle, meldt de veiligheidsregio. Vanwege de gasuitstroom was voor de zekerheid een naastgelegen appartemencomplex ontruimd. Dat ging om enkele tientallen gezinnen.
Melding van een verslaggever ter plaatse:
De brandweer heeft de lpg-installatie afgesloten. De omgeving van het tankstation werd afgezet. Ook de Warnsveldseweg was afgesloten.
De wijde omgeving van het tankstation is afgezet. Foto: webcam provincie Gelderland

Gasflessen vullen via lpg-installatie

De brand is hoogstwaarschijnlijk ontstaan toen de bestuurder van een camperbusje gasflessen wilde vullen via de lpg-installatie van het tankstation. Dat zegt woordvoerder René van der Neut van de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland. 
Het bijvullen van de gasflessen is verboden. 'Er staan bordjes dat het niet mag. De aansluitingen passen niet op elkaar. Daardoor is het waarschijnlijk misgegaan', aldus Van der Neut.

Waakvlam bij koelkast

Volgens hem ontstond er brand door de koelkast in het camper. 'Die werkt op gas. Waarschijnlijk is een waakvlam de oorzaak dat het vlam vatte.'
Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl. Of stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 220 543 52