Gemeente Tiel

Tielenaren gepakt voor rooftocht door Brabant en Zeeland

De politie heeft drie verdachten uit Tiel opgepakt voor tientallen inbraken in Brabant en Zeeland. Het gaat om mannen van 20, 27 en 29 jaar. Ze moeten dit najaar hun daden verantwoorden voor de rechter. © Omroep Gelderland
ARNHEM - De politie heeft drie verdachten uit Tiel opgepakt voor tientallen inbraken in Brabant en Zeeland. Het gaat om mannen van 20, 27 en 29 jaar. Ze moeten dit najaar hun daden verantwoorden voor de rechter.
De Tielenaren zouden op Tweede Kerstdag vorig jaar hun slag hebben geslagen. De politie verdenkt ze van zeker 31 inbraken in Zeeland en in de regio rond Roosendaal/Bergen op Zoom.
De verdachten liepen tegen de lamp toen ze een huis in Graauw in Zeeuws-Vlaanderen binnendrongen. De bewoner noteerde het kenteken van de inbrekers en gaf die aan de politie door.
De inbrekers sloegen op de vlucht. Na een achtervolging van de politie werden er twee op de A16 bij Rotterdam aangehouden. De derde inbreker wist te ontkomen, maar werd eind vorige maand alsnog aangehouden en verhoord. Hij zit nog steeds vast.

Inbrekersspullen

In de auto vond de politie inbrekersspullen die na onderzoek te koppelen waren aan verschillende inbraken. Ook werd er een paar schoenen gevonden, waarvan de afdrukken overeen kwamen met sporen die bij verschillende inbraken waren aangetroffen.
De auto werd op het politiebureau in Dordrecht verder doorzocht. In de auto lag nog een klein deel van de buit van inbraken in Hulst en op Tholen.
Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl. Of stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 220 543 52