Nieuws

Dubbelslag voor Van Vleuten in Giro Rosa

Foto via Instagram
Wielrenster Annemiek van Vleuten uit Wageningen heeft donderdag de klimtijdrit in de Giro Rosa gewonnen, de Ronde van Italië voor vrouwen. Ze veroverde daarmee ook de roze leiderstrui.
WAGENINGEN - Wielrenster Annemiek van Vleuten uit Wageningen heeft donderdag de klimtijdrit in de Giro Rosa gewonnen, de Ronde van Italië voor vrouwen. Ze veroverde daarmee ook de roze leiderstrui.
De 35-jarige wereldkampioene tijdrijden was oppermachtig in de 15 kilometer lange klimtijdrit van Lanzada naar Alpe Gera Di Campo Moro, met een gemiddelde stijgingsgraad van 6,7 procent. Van Vleuten was zo'n 2,5 minuut sneller dan de nummer twee, de Zuid-Afrikaanse Ashleigh Moolman. Lucinda Brand werd op een kleine drie minuten derde.
Bekijk hier een interview met Van Vleuten:
Dubbelslag voor Van Vleuten in Giro Rosa
Beelden van Van Vleuten onderweg:
Van Vleuten nam de leiderstrui over van haar Australische ploeggenote Amanda Pratt, die op 3.26 minuut vijfde werd in de klimtijdrit.
De Giro Rosa duurt nog tot en met zondag.
Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl. Of stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 220 543 52