Gemeente Barneveld

Dodelijke klappen Voorthuizenaar, eis drie jaar cel

De plek waar Robbert om het leven kwam
Het Openbaar Ministerie (OM) heeft drie jaar cel geëist tegen de 22-jarige Mirci M. voor de fatale vechtpartij op de Amsterdamse Wallen, waarbij Robert Gerritsen uit Voorthuizen om het leven kwam. De Roemeen is volgens de officier van justitie schuldig aan openlijke geweldpleging met de dood tot gevolg. © Omroep Gelderland
VOORTHUIZEN - Het Openbaar Ministerie (OM) heeft drie jaar cel geëist tegen de 22-jarige Mirci M. voor de fatale vechtpartij op de Amsterdamse Wallen, waarbij Robert Gerritsen uit Voorthuizen om het leven kwam. De Roemeen is volgens de officier van justitie schuldig aan openlijke geweldpleging met de dood tot gevolg.
Tegen een andere Roemeen eiste het OM zes maanden cel. Vier mannen die samen met het 32-jarige slachtoffer op de bewuste dag een vrijgezellenfeestje vierden in Amsterdam, moeten als het aan het OM ligt een voorwaardelijke gevangenisstraf krijgen van een half jaar en een werkstraf van 240 uur.
De vechtpartij had plaats op 3 september 2016 op de Amsterdamse Wallen. Op een brug bij de Oudezijds Achterburgwal ontstond de knokpartij. Gerritsen stierf een dag later aan hersenletsel, dat was veroorzaakt door geweld.

Zie ook:

Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl. Of stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 220 543 52