Pareltjes van Gelderland

De Pareltjes van Vorden

De eerste aflevering van Pareltjes van Gelderland staat in het teken van het schilderachtige ‘8 kastelen-dorp’ Vorden. Marlies Claasen bezoekt kasteel Vorden en kasteel Hackfort en wordt begeleidt met muziek van Tom Klein en het Staffa Trio.
ARNHEM - De eerste aflevering van Pareltjes van Gelderland staat in het teken van het schilderachtige ‘8 kastelen-dorp’ Vorden. Marlies Claasen bezoekt kasteel Vorden en kasteel Hackfort en wordt begeleidt met muziek van Tom Klein en het Staffa Trio.
Kasteel Vorden is één van de oudste kastelen en stamt waarschijnlijk uit de 12e eeuw. Het kasteel staat bekend om haar schilderachtige doorkijkjes, de prachtige lanen en zacht stromende beken. Het is een van de oudste kastelen die waarschijnlijk stamt uit de 12e eeuw.
Ook brengen we een bezoek aan Kasteel Hackfort, waar de watermolen eeuwenlang het graan uit de omgeving heeft gemalen. In 1952 was deze zo vervallen dat hij niet meer gebruikt kon worden. Natuurmonumenten heeft de molen helemaal gerestaureerd en als de waterstand het toelaat draait de molen op zaterdag.
Vorden kent vele wandelroutes en zelfs een van de etappes van het Pieterpad komt voorbij. Het Pieterpad is een pad van 500 km die start in Pieterburen en eindigt in Maastricht. 
Pareltjes van Gelderland. Deel 1 - uitzending 22 juli, 17.20 uur (daarna ieder uur herhaald). Ook online (terug) te zien op www.gld.nl/tv en YouTube
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!