Gemeente Oude IJsselstreek

Gelders geld voor 'urban oasis' van Achterhoeker Nico Wissing

ULFT - De provincie Gelderland stopt 600.000 euro in de ontwikkeling van de allereerste 'urban oasis' in Ulft. Deze 'oase in de stad' is een idee van de bekende Achterhoekse groengoeroe Nico Wissing.
Een urban oasis een klein maar innovatief stadspark waar allerlei technologieën samenwerken om de stad schoner en meer duurzaam te maken. Uiteenlopende plantensoorten zorgen voor biodiversiteit en zuiveren de lucht. Een speciaal ontwikkelde installatie haalt bovendien fijnstof uit de lucht.

Kennis en kinderen

De urban oasis moet ook een plek zijn waar natuur, mensen, ideeën en kennis samenkomen. Kinderen zijn een specifieke doelgroep, want zij hebben volgens Wissing geen gevoel bij de natuur. Toch zijn het de kinderen van nu die later keuzes moeten maken over natuur, voedsel en energie.

Internationaal voorproefje

Een voorproefje van de urban oasis was 2 jaar geleden al te zien op een internationale groenexpositie in Berlijn. De provincie Gelderland wil het concept in Ulft doorontwikkelen om de provincie duurzamer te maken. De totale kosten bedragen 1,2 miljoen euro, waarvan de andere helft wordt opgehoest door het bedrijfsleven.
Nico Wissing (de tekst gaat verder onder de foto)

Sporen verdiend

De uit Megchelen afkomstige Nico Wissing verdiende al eerder zijn sporen op het vlak van landschapsinrichting en duurzaamheid. In 2017 sleepte hij in op een belangrijke beurs in de Verenigde Staten de titel 'beste landschapsarchitect' in de wacht. Dit jaar werd hij bovendien benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.
Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl. Of stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 220 543 52