Omroep Ede

Tachtig jarig bestaan Kröller-Müller Museum gevierd met lancering online tijdlijn

Het Kröller-Müller Museum viert vrijdag dat het tachtig jaar geleden voor het eerst haar deuren opende voor het publiek. © Pixabay
EDE - Het Kröller-Müller Museum viert vrijdag dat het tachtig jaar geleden voor het eerst haar deuren opende voor het publiek.
In 1938 zag Helene Kröller-Müller haar droom verwezenlijkt worden door de opening van het destijds zogeheten Rijksmuseum Kröller-Müller. Om dit te vieren lanceert het museum een online Tijdlijn die vol zit met bijzondere verhalen die nog niet eerder naar buiten zijn gebracht.
Door middel van ‘storytelling’ wordt in de tijdlijn het verhaal achter de kunstwerken verteld vanuit het perspectief van de directeuren van het Kröller-Müller Museum. Er is hiervoor gebruik gemaakt van foto’s en brieven uit het archief. Dit geeft inzicht in de visie van Helene Kröller-Müller en haar opvolgers. Ook motiveert dit hun keuzes voor de architecten en kunstenaars met wie zij samen hebben gewerkt.
Gedurende het jaar zal de tijdlijn worden gevuld met verhalen. Wilt u meer informatie over de tijdlijn? Neem dan een kijkje op www.krollermuller.nl/tijdlijn.