Instellingen

Iedereen cum laude geslaagd? Toch niet.... school blundert met foute diploma's

Op het Assink Lyceum met een locatie in Eibergen en Haaksbergen zijn door een administratieve fout 570 diploma's ongeldig verklaard. Op alle diploma's staat dat de leerling cum laude zijn geslaagd. Echter dit is maar in negen gevallen echt zo. © Google StreetView
EIBERGEN - Op het Assink Lyceum met een locatie in Eibergen en Haaksbergen zijn door een administratieve fout 570 diploma's ongeldig verklaard. Op alle diploma's staat dat de leerling cum laude zijn geslaagd. Echter dit is maar in negen gevallen echt zo.
Ouders van een leerling ontdekten de fout. Om de fout recht te zetten, krijgen alle leerlingen een nieuw diploma. Aan de cijferlijsten wordt niets veranderd en leerlingen hoeven ook geen nieuwe examens te doen. De blunder is volgens het lyceum ontstaan door een administratieve fout.
Bij de negen leerlingen die daadwerkelijk cum laude zijn geslaagd, staat dat ook nadrukkelijk op het diploma. Dat is bij de overige 570 nieuwe diploma's niet het geval. Ouders krijgen woensdag een brief met daarin meerdere momenten waarop het diploma kan worden omgeruild.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op WhatsApp of stuur een mail: omroep@gld.nl!