Gemeente Scherpenzeel

Marco van Ginkel speelt heel 2018 niet meer, voetballer acht maanden uitgeschakeld

Voetballer Marco van Ginkel kan pas in de loop van het nieuwe jaar zijn rentree maken. Zijn club Chelsea meldt dat hij een operatie aan zijn knie heeft ondergaan. Volgens zijn Engelse werkgever is met het herstel ongeveer acht maanden gemoeid. © ANP
SCHERPENZEEL - Voetballer Marco van Ginkel kan pas in de loop van het nieuwe jaar zijn rentree maken. Zijn club Chelsea meldt dat hij een operatie aan zijn knie heeft ondergaan. Volgens zijn Engelse werkgever is met het herstel ongeveer acht maanden gemoeid.
Van Ginkel, afkomstig uit Scherpenzeel, speelde vorig seizoen op huurbasis voor PSV. De Eindhovenaren veroverden mede dankzij de inbreng van de 25-jarige aanvoerder de landstitel.
Middenvelder Van Ginkel kreeg na de winterstop echter weer last van zijn knie. Die klachten hielden de afgelopen maanden aan. In overleg met Chelsea werd daarom besloten tot een operatie.
De tekst gaat verder onder de tweet.

Geen terugkeer naar Eindhoven

PSV had voor het nieuwe seizoen graag weer de beschikking gehad over Van Ginkel, die zich echter nu eerst volledig gaat richten op zijn revalidatie.

Begonnen bij Vitesse

De voetballer begon zijn loopbaan bij Vitesse. In Arnhem speelde hij van 2010 tot en met 2013. Hij tekende vervolgens een contract bij Chelsea. De Engelse topclub verhuurde de middenvelder achtereenvolgens aan AC Milan, Stoke City en PSV. Van Ginkel kwam tot nu toe acht keer uit voor Oranje.
Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl. Of stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 220 543 52