Nieuws

WEURT - NEC heeft dinsdagavond in Weurt doelpuntloos gelijkgespeeld tegen Al Gharafa, de ploeg van Wesley Sneijder. De recordinternational had een hoofdrol in het duel. Hij ergerde zich flink aan de Nijmegenaren.
NEC kreeg in de eerste helft een goede kans via Ole Romeny. Hij vond de doelman van Al Gharafa op zijn weg. De Nijmegenaren speelden voor rust in de sterkste opstelling, na de pauze stond er een veredeld jeugdteam op het veld. Gino Coutinho en Robin Buwalda waren de enige bekende namen die na de pauze speelden.
Het was druk in Weurt voor deze oefenwedstrijd. Dat had natuurlijk vooral te maken met de aanwezigheid van Wesley Sneijder. Hij kwam negentig minuten in actie. Een opvallend incident vond tien minuten voor het einde plaats. Buwalda ging hard door op Sneijder. De middenvelder was daar niet van gediend, werd boos en moest door zijn medespelers worden gekalmeerd.

'Bijdehandjes'

Na afloop was Sneijder nog altijd not amused. Hij riep meerdere malen 'bijdehandjes' naar de NEC'ers en zocht in een sprint de kleedkamer op. Een paar minuten daarna was hij al uit Weurt vertrokken. Marcel Boekhoorn. suikeroom van NEC, reed hem snel het dorp uit.
Het was de tweede oefenpot van NEC dit seizoen. De eigen amateurs werden eerder al met 7-0 verslagen.
Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl. Of stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 220 543 52