Gemeente Wageningen

Krijgen de lopers mooi weer tijdens de Nijmeegse Vierdaagse?

Wat wordt de weersverwachting tijdens de Nijmeegse Vierdaagse? Houden de lopers het droog? Wordt het snikheet of valt er een bui? Een week vooruitkijken is best lastig. Toch durft Margot Ribberink van MeteoGroup al wel een voorspelling te doen. Met de nodige slagen om de arm dat wel, want orkaan Chris komt er aan.... © ANP
WAGENINGEN - Wat wordt de weersverwachting tijdens de Nijmeegse Vierdaagse? Houden de lopers het droog? Wordt het snikheet of valt er een bui? Een week vooruitkijken is best lastig. Toch durft Margot Ribberink van MeteoGroup al wel een voorspelling te doen. Met de nodige slagen om de arm dat wel, want orkaan Chris komt er aan....
Als we langskomen op het kantoor van weervrouw Margot Ribberink is ze ineens een stuk minder zeker van het Vierdaagseweer dan toen we de afspraak telefonisch maakten. Oorzaak zijn de nieuwe kaarten. Volgens de weervrouw laat 'de lange termijn pluimverwachting' zien dat er mogelijk een storing op komst is. En die kan je goed zien. Een rode lijn in die pluim loopt bijna gelijk aan alle andere verwachtingen. Tot volgende week zondag. Vanaf dan geven alle systemen een andere voorspelling. Onzekerheid dus.
Margot Ribberink haast zich om te zeggen dat de vooruitzichten een zomers beeld laten zien in de Vierdaagseweek. Temperaturen van rond de 25 graden. Wel draait de wind wat meer naar het westen en dat betekent een hogere luchtvochtigheid. Dat is geen goed bericht voor de lopers, die daardoor meer gaan zweten en dus eerder kans op blaren kunnen krijgen. 
Kijk hier naar de reportage (de tekst loopt door onder de video):
Krijgen de lopers mooi weer tijdens de Nijmeegse Vierdaagse?

Orkaan Chris

Ook neemt de kans op buien wat toe. Of dat op dinsdag of woensdag (Elst of Wijchen) gaat vallen, is nog niet te zeggen. Het heeft te maken met die storing want aan de andere kant van de oceaan is het orkaanseizoen begonnen. En de orkaan Chris wordt volgende week bij ons verwacht. Chris kan de hele weersverwachting op zijn kop zetten, is de ervaring van Margot Ribberink.
Met een slag om de arm dus: de kans op zomers weer met af en toe een bui is 65 procent tijdens de Nijmeegse Vierdaagse. Of het helemaal droog blijft, is nu nog niet te zeggen, want orkaan Chris kan roet in het eten gooien. Over een paar dagen weten we meer: dan wordt duidelijker hoe Chris de oceaan over gaat steken.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!