Nieuws

Fietsende tiener (14) met bier op weg naar school

De politie in Elburg heeft dinsdagochtend een jonge fietser staande gehouden. De 14-jarige jongen was op weg naar school met een geopend flesje bier in de hand. © Pxhere
ELBURG - De politie in Elburg heeft dinsdagochtend een jonge fietser staande gehouden. De 14-jarige jongen was op weg naar school met een geopend flesje bier in de hand.
Via Twitter laat de politie weten dat zij om 10.15 uur een fietser zag die zich met alcohol in de hand naar school begaf. De jongen kreeg ter plekke een boete opgelegd.
Normaliter zou die boete 95 euro bedragen, maar gezien zijn leeftijd kwam de jongen er vanaf met de helft van dat bedrag: 47,50 euro. Wel komen daar nog de gebruikelijke administratiekosten van 8 euro bij.

Gebeld met moeder

De agent had er volgens een woordvoerster ook voor kunnen kiezen de jongen door te sturen naar Bureau HALT. Alcoholgebruik onder 18 jaar is immers niet toegestaan, net zomin als drinken op de openbare weg.
De agent koos in dit geval voor een bestraffend woord en een boete. Ook is er telefonisch contact geweest met de moeder van de puber.
Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl. Of stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 220 543 52