Nieuws

Felle brand legt woning in Neede in de as

In Neede heeft in de nacht van maandag op dinsdag een felle brand gewoed in een woning aan de Hoge Blik. Daarbij is een rijtjeshuis in de as gelegd en hebben de twee naastgelegen huizen ook schade opgelopen. Voor de bestrijding van de brand rukten vier brandweerwagens uit. © Omroep Gelderland
NEEDE - In Neede heeft in de nacht van maandag op dinsdag een felle brand gewoed in een woning aan de Hoge Blik. Daarbij is een rijtjeshuis in de as gelegd en hebben de twee naastgelegen huizen ook schade opgelopen. Voor de bestrijding van de brand rukten vier brandweerwagens uit.
De politie constateerde de brand en waarschuwde zowel de bewoner als de brandweer. Op dat moment had de brand nog de status van een middelbrand, waarvoor twee wagens nodig zijn. Bij aankomst van de alarmdiensten werd de brand al snel opgeschaald naar een uitslaande brand en arriveerde een derde wagen uit Diepenheim.

Buren moeten huis uit

De bewoners van de twee naastgelegen woningen werd ook gevraagd hun spullen te pakken. De brandweer kon op dat moment niet uitsluiten dat de brand aan de achterkant van de woning zou overslaan naar de buren. Bovendien ontstond er een forse rookontwikkeling. 

Assistentie van vierde wagen

Naarmate de brand vorderde kregen de brandweerwagens van Neede en Diepenheim assistentie van een vierde wagen, ditmaal uit Eibergen. Die zorgde voor de aanvoer van extra water voor de al aanwezige korpsen. Nog steeds werd met man en macht geprobeerd de brand onder controle te krijgen. Netbeheerder Liander arriveerde om gas en elektra af te sluiten en de Logistieke Eenheid-Oost van de brandweer leverde nieuwe ademlucht voor de brandweermannen. 

Brand meester

Aan het einde van de nacht kon de brandweer het sein brand meester geven. Wel was de brandweer rond 6.00 uur nog ter plaatse om nacontroles uit te voeren. De oorzaak van de brand was op dat moment nog niet bekend. 
Heeft u opmerkingen of aanvullingen op dit bericht? Mail dan met de redactie: omroep@gld.nl. Of stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 220 543 52